top of page
Image by Vonecia Carswell

Εργαστήριο "Κύκλος Ενδυνάμωσης"

δύο πρόσωπα που σχηματίζουν έναν κορμό δέντρου, από πάνω έχει πολύχρωμα φύλα. Όλο το δέντρο είναι μέσα σε έναν κύκλο και από πάνω γράφει ΕΡΙΦΥΛΗ. πρόκειται για το λογότυπο της Εριφύλη

Κύκλος Ενδυνάμωσης: Πέντε εργαστήρια που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης στη ζωή μας!

Είναι καιρός να βάλουμε στο φως σύγχρονα θέματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων και που αγγίζουν τη ζωή μας, και αυτός ο κύκλος σεμιναρίων είναι η πύλη για το ταξίδι της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης.

 

Που απευθύνεται;

Σε γυναίκες που ενέχουν τον ρόλο γονέα, εκπαιδευτικού, εργαζόμενης, άνεργης, κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις των έμφυλων διακρίσεων και έχει ανάγκη να ενημερωθεί και να ενδυναμωθεί, αλλά και σε άνδρες που επιθυμούν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν. 

Επίσης, η παρακολούθηση προσφέρεται και για φοιτήτριες/ες, επαγγελματίες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και αντίστοιχους φορείς. 

Διάρκεια: Τα εργαστήρια αποτελούνται από πέντε θεματικές ενότητες. Κάθε εργαστήριο διαρκεί περίπου δύο ώρες. Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου των πέντε εργαστηρίων, αλλά ενθαρρύνεται.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων θα ορίζεται βάσει της διαθεσιμότητας της ομάδας που θα συμμετέχει.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο τηλέφωνο 2610 33 46 55, email: erifyli.org@gmail.com ή στείλτε μας μήνυμα εδώ  και εξασφαλίστε τη θέση σας στον “Κύκλο Ενδυνάμωσης” εντελώς δωρεάν.

Ποιες είναι οι θεματικές;

Αναζητώντας την ισορροπία και την ευημερία, αναδεικνύουμε θεματικές όπως η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός προς το σώμα, η δημιουργία σχέσεων στους διάφορους τομείς της ζωής, η αντιμετώπιση του εκφοβισμού σε όλες τις ηλικίες και περιβάλλοντα, και η διαχείριση των τοξικών συμπεριφορών στον εργασιακό χώρο. Και φυσικά, δίνουμε έμφαση στη σεξουαλική παρενόχληση είτε είναι μέσω διαδικτύου είτε μέσα στον εργασιακό χώρο, ένα θέμα με όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον. Στον Κύκλο Ενδυνάμωσης, δεν προσφέρουμε απλώς εργαστήρια. Προσφέρουμε μια εμπειρία που θα βοηθήσει να κατανοήσετε τις ενδεχόμενες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας. Με θέματα που καλύπτουν το φάσμα από την αυτοεκτίμηση έως τη διαχείριση των συναισθημάτων, αυτός ο κύκλος σεμιναρίων είναι σχεδιασμένος για να ενισχύσει ποικίλες  πτυχές της καθημερινότητάς σας. 

Σκοπός των εργαστηρίων δεν είναι να διδάξουμε, αλλά να αφυπνίσουμε, να ακούσουμε τα δικά σας ερωτήματα και να συζητήσουμε σχετικά με τις ανησυχίες σας. Μέσα από τον βιωματικό αυτό χαρακτήρα των εργαστηρίων,  σας δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργήσετε τις δεξιότητές σας όπως ενεργητική ακρόαση, η ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και η διαχείριση συναισθημάτων και συγκρουσεων. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί έναν κόσμο που αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τις σημαντικές πτυχές της ανθρώπινης σχέσης. Είμαστε εδώ για να σκεφτούμε κριτικά τις εναλλακτικές, ώστε να επιλύσουμε καθημερινές δυσκολίες και να ενδυναμώσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

Είστε έτοιμες/οι για το ταξίδι;

Εισηγήτριες: 

Μαρία - Δήμητρα Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος

Βασιλική Τυραϊδή, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc

Η δράση εντάσσεται στην Πράξη που χρηματοδοτείται από τη Δράση 9.v.1.1-a «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα». Η Δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

bottom of page