top of page

Πάτρα: Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της "Εριφύλη"


η Έννη Ανδρουτσέλη, η Σταυρούλα Κορδέλλα, ο Βασίλης Μάρκου, η Ματίνα Λαδικού από την ομάδα της "Εριφύλη" και η Σία Αναγνωστοπούλου, στην Πλαζ Πατρών που υλοποιήθηκε η εκδήλωση.

Την Παρασκευή το απόγευμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδραστική εκδήλωση των ειδικών ψυχικής υγείας του κέντρου έμφυλων διακρίσεων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας "ΕΡΙΦΥΛΗ" με τίτλο "Εμψυχωνόμαστε, αλληλεπιδρούμε, αλλάζουμε", στην Πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα.

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης, Έννη Ανδρουτσέλλη και Ματίνα Λαδικού παρουσίασαν μια προσπάθεια αποδοχής του εαυτού μας και της διαφορετικότητας στην κατεύθυνση της συμμαχίας των φύλων και των κακοποιητικών συμπεριφορών. Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις που είχαν ετοιμάσει αλληλεπίδρασαν με το κοινό, ανέδειξαν τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας των συμμετεχόντων, ενώ τους οδήγησαν ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων που έχουμε για το αντίθετο φύλο. Η δράση είχε την συμμετοχή και των βουλευτών Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, οι οποίοι έχει αγκαλιάσει το κέντρο από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα.


Η δράση, στο μέρος που αφορά το Κέντρο «Εριφύλη», εντάσσεται στην Πράξη που χρηματοδοτείται από τη Δράση 9.v.1.1-a «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα». Η Δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.





bottom of page