top of page
Laptop

Ισότητα των φύλων στον Εργασιακό Χώρο

Οι έμφυλες ανισότητες αντανακλώνται σε κάθε τομέα της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του εργασιακού χώρου. Η καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων παραμένει μια από τις πιο μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας οργανισμός. Η εκπαίδευση σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και είναι αναγκαία για έναν δίκαιο και αποτελεσματικό εργασιακό χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να αυξήσει το κέρδος μιας επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα, οι γυναίκες που αισθάνονται ότι εκτιμώνται για τις δυνατότητές τους, θα τις χρησιμοποιήσουν περισσότερο προς όφελος της επιχείρησης. Εκτός από οικονομικό όφελος, η διαφορετικότητα μεταξύ των φύλων, όταν εξετάζεται σε ένα πλαίσιο ισότητας, μπορεί να εμπλουτίσει τον εργασιακό χώρο με διαφορετικές οπτικές και να τον βοηθήσει να εξελίξει τις δυνατότητες, τις πολιτικές του και να αποδώσει σε αυτόν κοινωνική αξία. Μάλιστα, έχει φανεί ότι το τελικό κόστος μιας παρέμβασης για την ισότητα των φύλων είναι μικρότερο από το οικονομικό όφελος που αυτή αποφέρει.

Η Εριφύλη προσφέρει βιωματικά εργαστήρια για την ανάδειξη των συμπεριφορών οι οποίες αναπαράγουν την έμφυλη ανισότητα στον χώρο εργασίας και παρέχει πρακτικά εργαλεία για τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους/ες, από τον/την διευθυντή/ντρια μέχρι και όλες τις βαθμίδες εργαζομένων.  

Το εργαστήριο αποτελείται από 2 συναντήσεις των 2μιση ωρών η καθεμία. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες/ουσες, μεταξύ άλλων, θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες σχετικές με τις έμφυλες διακρίσεις, θα αναγνωρίσουν έκδηλα και άδηλα στερεότυπα των ίδιων, θα μάθουν για τον τρόπο που η γλώσσα αναπαράγει τις διακρίσεις, θα εξασκήσουν τρόπους επικοινωνίας οι οποίοι προάγουν ένα θετικό και υποστηρικτικό εργασιακό κλίμα και στο τέλος θα λάβουν φάκελο με το εκπαιδευτικό υλικό.

 

Ο τρόπος συντονισμού των εργαστηρίων της Εριφύλης δίνει έμφαση στην δημιουργία ομαδικού κλίματος, το οποίο διαμεσολαβεί την αποτελεσματικότητα κάθε παρέμβασης.  Βασίζεται στο μοντέλο της Furr για την αποτελεσματική μετάδοση γνώσης και γι’αυτό συνδυάζει τη διδακτική διάσταση μέσω διαλέξεων, τη βιωματική διάσταση μέσα από ομαδικά παιχνίδια και ασκήσεις και την επεξεργασία, η οποία βοηθάει τα μέλη να μετατρέψουν το βίωμα σε γνώση. Οι συντονιστές/στριες είναι πλήρως εκπαιδευμένοι/ες σε δεξιότητες συντονισμού και συμβουλευτικής, καθώς και στη θεωρία και την παρέμβαση στα ζητήματα τα οποία διαπραγματεύεται το εργαστήριο. 

Τα εργαστήριά μας μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στον χώρο μας, είτε στον δικό σας εργασιακό χώρο ή και διαδικτυακά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

bottom of page